Andermans Veren

  • Nederlands
€ 34,50
(incl. BTW)
Op voorraad

Andersmans Veren van 999 Games is een strategisch spel, waarin auteur Friedemann Friese gebruik maakt van de spelmechanismen uit topspellen zoals Agricola, Dominion en Through the Ages.

De spelers zijn politici die alles in het werk stellen om zoveel mogelijk donaties binnen te halen en verkiezingssucces af te dwingen. Ze schromen daarbij niet om te liegen, te bedriegen en met andermans veren te pronken. Elke ronde zetten ze 3 campagnemedewerkers in en trekken ze 5 kaarten, waarmee ze acties kunnen uitvoeren en nieuwe kaarten van een rij kunnen kopen. Daarmee verdienen ze geld en overwinningspunten. Wie na maximaal 11 ronden in 4 termijnen de meeste punten heeft, wint het spel.

Niet alleen het spel zelf, maar ook het toepasselijke thema en grappige artwork zorgen voor ruim anderhalf uur speelplezier.

Andermans Veren is een spel van de hand van Friedemann Friese.

Het Geel Pionneke over Fremde Federn - Andermans Veren (jg. 5 nr. 60): De spellen van Friedemann Friese blijven (in hun oorspronkelijk uitgave) nog steeds vasthangen aan de dubbele letter "F". De vertalingen trekken zich van deze
regel echter weinig aan, want ondertussen is dit spel al verkrijgbaar als "Copycat" en "Andermans veren". Dat is dan ook precies waar het in Andermans Veren om draait, want deze keer heeft de man met het groene haar schaamteloos spelmechanismes uit topspellen zoals Agricola, Dominion en een handvol andere spellen "geleend". Als je zulke mechanismes door elkaar klutst is de kans groot dat het niet meer is dan een samenraapsel van leuke zaken, maar Friedemann weet de combinatie zo uit te spelen dat het toch een leuk samenhangend spel is geworden. De verschillende spelmechanismen heffen elkaar als het ware op, en worden daardoor nog dubbel zo interessant.
Leuk detail: op de doos draagt Friedemann een button met "Yes we p(l)ay", waarmee hij duidelijk wil maken dat de betrokken auteurs van de originele "gebruikte" spellen hun graantje kunnen meepikken.


Kenmerken
Aantal spelers2-4
Aanbevolen leeftijd12+
Type spelBordspel
Speelduur95 min
TaalNederlands
Merk / Uitgever999 games
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.