Andermans Veren

Merk: 999 games

In voorraad

Normale prijs: € 34,50

Special Price € 24,00

Andersmans Veren van 999 Games is een strategisch spel, waarin auteur Friedemann Friese gebruik maakt van de spelmechanismen uit topspellen zoals Agricola, Dominion en Through the Ages.

De spelers zijn politici die alles in het werk stellen om zoveel mogelijk donaties binnen te halen en verkiezingssucces af te dwingen. Ze schromen daarbij niet om te liegen, te bedriegen en met andermans veren te pronken. Elke ronde zetten ze 3 campagnemedewerkers in en trekken ze 5 kaarten, waarmee ze acties kunnen uitvoeren en nieuwe kaarten van een rij kunnen kopen. Daarmee verdienen ze geld en overwinningspunten. Wie na maximaal 11 ronden in 4 termijnen de meeste punten heeft, wint het spel.

Niet alleen het spel zelf, maar ook het toepasselijke thema en grappige artwork zorgen voor ruim anderhalf uur speelplezier.

Andermans Veren is een spel van de hand van Friedemann Friese.

Het Geel Pionneke over Fremde Federn - Andermans Veren (jg. 5 nr. 60): De spellen van Friedemann Friese blijven (in hun oorspronkelijk uitgave) nog steeds vasthangen aan de dubbele letter "F". De vertalingen trekken zich van deze
regel echter weinig aan, want ondertussen is dit spel al verkrijgbaar als "Copycat" en "Andermans veren". Dat is dan ook precies waar het in Andermans Veren om draait, want deze keer heeft de man met het groene haar schaamteloos spelmechanismes uit topspellen zoals Agricola, Dominion en een handvol andere spellen "geleend". Als je zulke mechanismes door elkaar klutst is de kans groot dat het niet meer is dan een samenraapsel van leuke zaken, maar Friedemann weet de combinatie zo uit te spelen dat het toch een leuk samenhangend spel is geworden. De verschillende spelmechanismen heffen elkaar als het ware op, en worden daardoor nog dubbel zo interessant.
Leuk detail: op de doos draagt Friedemann een button met "Yes we p(l)ay", waarmee hij duidelijk wil maken dat de betrokken auteurs van de originele "gebruikte" spellen hun graantje kunnen meepikken.


Meer info over het spel Andermans Veren op Gezelschapsspel.info.

Op werkdagen voor 12u besteld, morgen bij jou thuis.
  • Delen

Kenmerken

Speelduur 95 min
Aantal spelers 2-4
Afmetingen 37,5 X 27 X 5,5 Cm
Leeftijd 12+
Merk / Uitgever 999 games
Soort Bordspel
Taal Nederlands

Levering en retours

Verzendkosten en levertermijn
  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis  op een werkdag voor 14u besteld en betaald 
 = levering op de volgende werkdag  
Nederland 6,95 euro Gratis +/- 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

 

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.

Andere interessante producten