Spel Lamaland

Spel Lamaland

Het spel Lamaland van 999 games

In het spel Lamaland ga je akkers aanleggen met cacao, maïs en aardappelen om de producten later te oogsten. Tegel kiezen, tegel leggen. Er is niks moeilijk aan, of toch?

De spelregels van het spel Lamaland zijn inderdaad eenvoudig. Wanneer je aan beurt bent, kies je een tegel. Je kan kiezen uit vijf verschillende vormen: een C, een Z, een W, en T of een kruis. Welke vorm je ook neemt, de tegels bestaan steeds uit vijf vakjes: 2 weides en 3 producten (gewassen, geld of huizen). Je mag de gekozen tegel onmiddellijk plaatsen aan jouw boerderij.

Hoe plaats je een tegel?

De tegel wordt altijd aangelegd bovenop of aangrenzend aan de bestaande boerderij.

  • Wanneer de tegel producten bedekt, ontvangt de speler deze producten.
  • Legt een speler zijn tegel aangrenzend aan zijn boerderij, dan ontvangt hij geen producten. In de plaats mag hij één van zijn markeerfiches op een doelkaart leggen.

Tegels plaatsen in spel Lamaland

Hoe kom je aan punten in het spel Lamaland?

– Tijdens het spel verzamel je gewassen en geld waarmee je lamakaarten kan kopen. Op iedere lamakaart staat een puntenaantal. De eerste lama's leveren meer punten op dan de laatste.

– Elke doelkaart bevat een voorwaarde waar tegen het eind van het spel aan voldaan moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn: 5 munten bezitten of 4 lama's hebben op de tweede verdieping. Wie met zijn markeersteen op de doelkaart ligt én aan het eind van het spel aan de voorwaarde voldoet, scoort er punten voor. Hoe hoger een speler zijn markeersteen op de kaart ligt, hoe meer punten hij scoort.

- Per maïs-, cacao of aardappelfiche dat een speler aan het einde van het spel bezit, krijgt hij een punt.

– Per set van 2 munten die een speler aan het einde van het spel bezit, krijgt hij ook een punt.

Puntentelling spel Lamaland

De diepgang van Lamaland

Het kiezen van de tegels en de plaatsing, kan maar beter een doordachte keuze zijn. Je wil immers dat het jou zo veel mogelijk oplevert. Tegelijk wil je de tegel zo plaatsen dat er nog andere tegels bovenop kunnen.

Een ander dilemma waar je in het spel Lamaland mee geconfronteerd wordt, is dat de eerste lama's meer punten waard zijn, maar ook hoger liggen op de doelkaarten levert meer op. Het wordt dus kiezen… en dat voelt altijd een beetje als verliezen.

In Lamaland kan het specialiseren in één van de drie landbouwproducten handig zijn. Je kan dan karakterkaarten gebruiken die jou helpen. Maar dit doe je best niet het hele spel door, want de waarde van de lama’s gaat dalen. Blijf je dus in hetzelfde boeren, dan verdien je er steeds minder punten mee.

De witte lama pionnen zien er schattig uit. Je krijgt er iedere keer één op jouw weiland wanneer je een lamakaart koopt. Maar vergis je niet, de lama’s zijn geen cadeautjes. Overal waar een lama staat, kan je geen tegel meer leggen. De beesten belemmeren jou dus om in de hoogte te bouwen.

Lamaland is een eenvoudig spel om te leren, maar enkel wie doordachte keuzes maakt zal winnen.
Een richtleeftijd voor dit spel is 8+.

Het spel Lamaland kopen bij Lotana