Spellen

Pagina
Nederlandstalige gezelschapsspellen

Nederlandstalige gezelschapsspellen

De twee grootste en bekendste uitgevers van Nederlandstalige gezelschapsspellen zijn 999 games en White Goblin Games. Recent hebben deze uitgevers heel wat nieuwe spellen op de markt gebracht. We hebben de spellen voor je uitgetest! Hieronder vind je onze bevindingen.

Kaarten van spellen beschermen

Kaarten van spellen beschermen

Breekt het zweet jou ook uit wanneer er chips en drankjes op tafel gezet worden naast jouw spel? Of hekel je het feit dat iedereen al aan de achterkant van een kaart ziet wat je in jouw hand hebt? Deze problemen kunnen opgelost worden door de kaarten van jouw spel te voorzien van beschermhoesjes, ook wel sleeves genoemd.

De Dwergen van Nidavellir review

De Dwergen van Nidavellir review

Een spel dat je op 10 minuten kan uitleggen, dat je op een half uurtje speelt en waarna je direct een revanche wil. Daar houden we van en dat vinden we terug in 'De Dwergen van Nidavellir'!

Neoville - review

Neoville - review

In Neoville gaan de spelers als architecten aan de slag en trachten ze een stad te bouwen die voldoet aan de combinatie van een menselijke omgeving en een natuurlijke wereld.

Legacy spellen

Legacy spellen

Waarschijnlijk heb je de naam 'Legacy spel' al wel eens gehoord, want legacy spellen zijn door hun door originaliteit erg populair onder spelers. Maar wat is een legacy spel nu precies?

Top 10 spellen
11/01/2022

Top 10 spellen

Nieuwsgierig naar de beste gezelschapsspellen van 2021? Wil je graag weten welk de mooiste, de grappigste en de origineelste spellen waren? Laat je inspireren!

Spel Sock Monsters

Spel Sock Monsters

Sock Monsters is een spel waarbij je jouw geheugen en tactiek gebruikt om als eerste drie paar sokken te verzamelen. Bijzonder origineel aan dit spel is het legacy effect. Hoe vaker je het spel namelijk speelt, hoe meer verrassingen je ontdekt in de geheime kamers van de speldoos. Benieuwd hoe het in elkaar zit?

Spel Lamaland

Spel Lamaland

Het spel Lamaland is een tactisch tegellegspel waarin je gaat boeren in een berglandschap. Ben je benieuwd welke uitdagingen dit met zich meebrengt?

De verdwenen ruïnes van Arnak

De verdwenen ruïnes van Arnak

In juni verwachten we de Nederlandstalige versie van het bordspel De Ruïnes van Arnak. Graag geven we jullie al een preview van het spel. Zo kan je bekijken of dit gezelschapsspel er eentje is dat ook bij jou op tafel moet komen.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary is een bijzondere jubileumeditie van de spelklassieker Ticket to Ride Europe. Benieuwd waarom jij deze verjaardagseditie wil reserveren?

Het spel Spookslot: nostalgie?

Het spel Spookslot: nostalgie?

Eind jaren '80 genoten mijn broer en ik enorm van het spel Spookslot van MB. Ik was dan ook razend enthousiast toen ik vernam dat het spel nu, in 2021, opnieuw uitgegeven werd door 999 games. Maar voor mij was het niet alleen nostalgie. Ik was eigenlijk ook erg benieuwd hoe mijn eigen kinderen dit spel zouden beleven.

Pagina