Camelot Junior

Camelot junior, ook wel Camelot jr genoemd, is een houten denkspel van het merk Smart games. Het spel Camelot junior is opgebouwd rond het thema ridders en kastelen. De kinderen doen denkopdrachten om de ridder en de prinses bij elkaar te krijgen. Het lijkt wel of de spelers helden zijn in een romantisch sprookje.

Camelot Junior doos

Wat is Camelot junior?

Camelot junior is een spel met mooi en degelijk spelmateriaal. De blokken zijn gemaakt van stevig hout.

Camelot junior bestaat uit acht houten blokken (waaronder vier torens, drie trappen en een brug), een houten basis, een ridder en een prinses en een opdrachtenboekje. Er zijn 48 verschillende opdrachten.

Kinderen kunnen met Camelot junior zelfstandig aan de slag ofwel kunnen ze in kleine groepjes nadenken en overleggen.

Camelot junior is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Hoe meer opdrachten de kinderen maken, hoe meer inzicht ze krijgen in de verschillende mogelijkheden van de blokken (lees als: ruimtelijk inzicht).

Camelot Junior voorbeeld

Hoe Camelot junior spelen?

Eerst wordt het boekje open gelegd en een opdracht gekozen. Iedere opdracht geeft een beginsituatie aan. Om te starten moet de beginsituatie nagemaakt worden volgens het plannetje van de opgave. Daarna begint het echte werk. De ridder en de prinses willen bij elkaar zijn. Je moet de weg tussen hen volledig maken door de afgebeelde blokken te plaatsen. Noch de ridder noch de prinses  kunnen over een gat springen of blok springen. Om een verdiep hoger of lager te gaan hebben ze altijd een trap nodig.

                         

Camelot Junior boekje

 

Het spel Camelot junior is niet gewoon maar blokken plaatsen. De kinderen zet kinderen aan tot  nadenken. Door blokken te draaien, te elimineren en te redeneren met “als dit, dan dat”, zullen ze de juiste oplossing vinden.

Dikwijls is het een oplossing die niet voor de hand ligt. Het niveau wordt stapsgewijs opgebouwd zodat de hun denkwijze leren verruimen. Camelot junior is een is een goede turnoefening voor de hersenen!


Camelot junior in een gedifferentieerd onderwijs

Het spel Camelot junior past perfect in de klas. Het spel bestaat uit 48 opdrachten, die geleidelijk aan moeilijker worden. Het spel kan leeftijd overschrijdend gebruikt worden en is zowel voor zwak- als hoogbegaafde kinderen leuk en leerrijk. Ieder kind kan immers opdrachten maken op zijn eigen niveau. 

Camelot junior past ook perfect in het gemengd onderwijs. Het spel is taalonafhankelijk, wat de taalbarrière voor allochtone kinderen wegneemt. Zowel jongens als meisjes vinden zich in het sprookjesachtige thema.

Erg interessant is het om Camelot junior in te zetten bij hoekenwerk of om de kinderen de sneller klaar zijn met een taak een uitdaging te geven waarmee ze zich in stilte kunnen bezig houden.

 

 

Camelot junior kopen bij Spelmagazijn.