Carcassonne

  • Nederlands
€ 25,20
(incl. BTW)
Op voorraad

Dit is een vernieuwde editie van het populaire legspel Carcassonne van 999 games. Het artwork van het spel werd vernieuwd t.o.v. het vroegere basisspel. Als bonus bevat deze versie ook de mini-uitbreidingen De Rivier en De abt. Hoewel het niet zo esthetisch is, zijn het oude spel en de nieuwe uitbreidingen van Carcassonne wel compatibel met elkaar.

Bij het spel Carcassonne trek je iedere beurt een tegel die je ergens op het speelveld gaat aanleggen. Voor iedere tegel zijn er meerdere tactische mogelijkheden. Na het aanleggen van de tegel kan je er, indien gewenst, een meeple op plaatsen. Afhankelijk van waar je de meeple plaatst, fungeert hij als ridder, struikrover, monnik of boer. De ridder en de struikrover verdienen punten wanneer het kasteel en de weg afgebouwd zijn. De monnik levert iets op als er overal rond het klooster is gebouwd. De boer krijgt punten voor elk afgewerkt kasteel dat in zijn wei staat. De punten van de boer zijn niet te onderschatten, maar je krijgt ze wel pas op het einde van het spel.

Gouden tip: Bij Carcassonne doe je het best voorzichtig aan met het inzetten van horigen. Je krijgt ze namelijk pas terug als je iets afgebouwd hebt. En wanneer ze allemaal op het veld staan, zou je wel eens een mooie kans kunnen missen.

Kenmerken
Aantal spelers2-5
Aanbevolen leeftijd7+
Type spelLegspel
Speelduur30-45 min
TaalNederlands
TaalonafhankelijkJa
Merk / Uitgever999 games
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.