Carcassonne spel

Waarom Carcassonne een goed spel is ...

Deze pagina is bedoeld voor wie de aankoop van het spel Carcassonne overweegt. Mocht je twijfelen of de aankoop van het spel Carcassonne de moeite loont, dan hoop ik je met onderstaande argumenten over de brug te halen, want het gezelschapsspel Carcassonne is een echte aanrader!

Carcassonne doos Carcassonne spelvoorbeeld

 

Carcassonne is één van de best verkopende spellen van 999 games. Het is al een spel van 2000, maar het blijft populair, zowel onder de occasionele spelers als onder de diehards.

Het gezelschapsspel Carcassonne heeft al heel wat nominaties en prijzen gekregen, wat toch wel wat over de kwaliteit zegt.

De Carcassonne game :
- werd Winnaar van Meeples' Choice in 2000 (USA).
- werd genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs in 2001.
- won de prijs van Spiel des Jahres in 2001.
- won de Deutscher Spielepreis in 2001.
- werd winnaar van Vuoden Perhepeli in 2004 (Finland).

Ook op het bekendste internationale spellensite BoardGameGeek geven spellenliefhebbers de Carcassonne game een hoge score, waardoor het spel ongeveer de 100ste plaats krijgt in een database van meer dan 25.000 spellen. 

Het spel Carcassonne is een gezelschapsspel met eenvoudige spelregels. Het is gemakkelijk uit te leggen en het spelverloop is simpel. Je trekt een tegel en legt die ergens aan. Dan kies je of je deze tegel wil bezetten met een mannetje van jouw kleur. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het spel Carcassonne al vlotjes meespelen.

Te simpel? Met bovenstaande tekst lijkt het misschien dat het spel Carcassonne uitdaging mist. Niets is minder waar, want er is net een hoge herspeelbaarheid. De spelregels zijn beperkt, maar doordat de tegels telkens in een andere volgorde getrokken worden, is een spelletje Carcassonne altijd anders.

Bovendien zijn er heel wat uitbreidingsmogelijkheden die het spel tactischer maken. De prijs kwaliteitverhouding van de Carcassonne uitbreidingen is er goed, want door enkele tegels en wat aangepaste regels toe te voegen, krijgt het Carcassonne spel plots een heel andere wending.

Wie van spellen voor gevorderden houdt, combineert best het gezelschapsspel Carcassonne best met enkele Carcassonne uitbreidingen. Dit maakt het Carcassonne spel wat langer, complexer en uitdagender. Er zijn een twintigtal Carcassonne uitbreidingen verkrijgbaar in een prijsklasse van €3,5 tot €15. De Carcassonne spellen vormen een mooie reeks. Niet alleen om te spelen, maar ook om te verzamelen.

Je kan het Carcassonne spel kopen bij Spelmagazijn. Ook de Carcassonne uitbreidingen zijn uit voorraad leverbaar. Er is tevens twee Carcassonne Big Box'en beschikbaar die het basisspel combineren met enkele andere Carcassonne uitbreidingen.