De Friesche velden

Merk: 999 games

Niet in voorraad

€ 47,00

De Friesche velden is een spel van de auteur Uwe Rosenberg. Het is een pittig tweepersoonsspel dat ook solitair gespeeld kan worden. 

Tijdens het spel De Friesche velden gaan de spelers veen afgraven en dijken bouwen om zo hun landgoederen uit te breiden. Ze verbouwen graan en vlas, houden dieren envoorzien zich van turf om hun huizen te verwarmen. Om aan bouwmaterialen en voedsel voor jouw gezin te komen moeten producten geruild worden met omliggende bestemmingen. Voertuigen zorgen ervoor dat je reisbestemmingen bereikt en bouwmateriaal en wol, linnen en stof kan omzetten naar kleding. Ambachtelijke gereedschappen verbeteren de uit te voeren acties. 


Het spel De Friesche velden van 999 games duurt 9 beurten. Elke beurt stelt een half jaar voor (zomer en winter). Ieder seizoen staat specifieke acties toe of verbiedt ze juist.

Commentaar van Spellenspektakel:
Uwe Rosenberg (Agricola, Caverna) heeft zichzelf weer overtroffen met dit landelijk worker-placementspel voor 1 of 2 spelers. Ruim 2 kilo weegt dit spel, dat in het gezaghebbende blad “Spielbox” maar liefst een 10 kreeg en daarmee tot de allerbeste spellen gerekend mag worden. In het kort bouwen de spelers aan hun uitgebreide boerenhoeve door de middelen die ze verwerven zo efficiënt mogelijk in te zetten.Het leuke is, dat je om en om steeds 4 zomeracties moet doen, gevolgd door 4 winteracties. Er is een flink aantal mogelijkheden die sterk uiteenlopen en daardoor verschillende strategieën mogelijk maken. Zo is er landontginning, dijkbouw, veeteelt, handel, voedselproductie, fabricage, bouw en nog veel meer.

Op werkdagen voor 12u besteld, morgen bij jou thuis.
  • Delen

Kenmerken

Speelduur 60-120 min
Aantal spelers 1-2
Leeftijd 13+
Merk / Uitgever 999 games
Soort Bordspel
Taal Nederlands
Taalonafhankelijk Nee

Levering en retours

Verzendkosten en levertermijn
  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis  op een werkdag voor 14u besteld en betaald 
 = levering op de volgende werkdag  
Nederland 4,95 euro Gratis 2 à 3 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

 

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.

Andere interessante producten

Patchwork

Patchwork

€ 16,60
Raptor

Raptor

€ 26,50
La Granja

La Granja

€ 32,50