Dungeon Heroes

Merk: Gamelyn Games

In voorraad

€ 28,95

Dungeon Heroes is een spannend legspel voor twee spelers.

In het spel Dungeon Heroes leidt één speler een team van vier helden: een tovenaar, een krijger, een geestelijke en een schurk. Hij tracht in het spel drie schatten te vinden. Hiervoor zal hij echter monsters moeten doden, vallen vernietigen en krachtige magie gebruiken.
De andere speler is de dungeon lord. Zijn doel is om de helden tegen te werken om de schatten te vinden. De dungeon lord probeert de tegels zo op het spel te plaatsen dat de helden niet kunnen overleven. Na de negende ronde worden de monsters woedend en beginnen ze op bevel van de dungeon lord op de helden te jagen.

Het spel Dungeon Heroes heeft ook een solo play variant.

Arno Maesen over het spel Dungeon Heroes:
Dungeons Heroes is een spel voor twee personen. Het thema is de klassieke dungeon: vier helden betreden een kasteel vol vallen en monsters om drie schatten te bemachtigen. De ene speler bestuurt de helden en de andere commandeert de vallen en monsters. Doel van de helden: schatten pikken. Doel van de kerkerspeler: vier helden inmaken.

Ik heb ooit in London in een alternatieve hamburgertent gegeten. Wat ik bestelde was doordeweekse kost: een cheeseburger. Maar het vlees was echt vers rundgehakt. De kaas was echte Chedar. De ijsbergsla knapperig vers, de wortelsnippers nauwelijks een minuut gesneden. De mosterd van de betere dijon-soort. Het resultaat: een hamburger zoals die behoort te zijn. En dat levert ons Dungeon Heroes: een kerker-kruiper voor twee personen met alle gangbare ingrediënten van goede kwaliteit en perfect gedoseerd, genietbaar bij een goed glas wijn en vier keer gespeeld voor de fles op is.

Over het algemeen ben ik wat terughoudend betreft spellen uitgebracht via Kickstarter. Maar dit durf ik iedereen aanbevelen. Dungeon Heroes is het resultaat van een bezield afwegen van ingrediënten. Er zijn net genoeg regels om het te vatten. Het duurt net lang genoeg om aangenaam te blijvent. Er is net genoeg materiaal zodat het boeit. De illustraties zijn net mooi genoeg om het oog te plezieren. Thema is net klassiek genoeg om te bevallen. Van alle klassieke ingrediënten net genoeg om een heerlijk gerechtje te zijn, waarheen je speelse smaakpapillen een verborgen heimwee doen groeien.

Over het materiaal en de regels van het spel Dungeon Heroes ga ik niet uitweiden. Het materiaal is goed. De uit hout gesneden figuurtjes zijn betere vervangers voor kartonnen figuurtjes en geven het spel net dat artistiek tikje meer. Beschilderde plasticfiguurtjes zouden natuurlijk nog mooier zijn, maar dan zou de prijs verdubbelen en laat nou net die lage prijs dat element zijn om je over de streep te trekken.

De regels (wel in het Engels) zijn voor mij duidelijk genoeg. Waar je wel op moet letten:
1) de enige heldenfiguur die monsters kan doden is de "Warrior".(*)
2) de enige heldenfiguur die vallen kan opruimen is de "Rogue" (*)
3) daardoor lijkt het alsof de "cleric" (= genezer) en de "magician" (= kijker) waardeloos zijn. Totdat je zonder moet spelen. Dan ga je die jongens vreselijk missen.
4) monsters die naast helden komen te staan vallen automatisch aan, terwijl de "warrior" wel degelijk op het vak van het monster moet komen.

Gevechten zijn schaakmatig, de dobbelstenen in het spel zijn slechts tellers voor levenspunten. Het willekeur-element van het spel zit hem in het trekken van de kerker-tegels. En geloof me: elk spel is anders. De Dungeon master heeft een voordeel, maar de Hero-speler heeft zeker kansen. Tip: hou de helden bij elkaar.

Aanrader: de gebundelde uitbreiding is aan te raden, maar niet levensnoodzakelijk. Wel aardig als je wat variatie aan wil brengen en de Hero-speler meer kansen wil bieden met de "experience-shop".
Minpunt? De solo-versie kan mij veel minder boeien dan de standaard twee-spelersversie.
Nog een pluspunt: het formaat. De doos past handig in de reiskoffer en je kan het spelen op een halve keukentafel.

(*) Er zijn enkele bonustegels die deze eigenschappen eenmalig aan een andere held kunnen geven.

Op werkdagen voor 12u besteld, morgen bij jou thuis.
  • Delen

Kenmerken

Speelduur 15-30 min
Aantal spelers 1-2
Afmetingen 21 X 12,5 X 4 Cm
Auteur Michael Coe
Leeftijd 13+
Merk / Uitgever Gamelyn Games
Soort Bordspel, Legspel
Taal Engels
Taalonafhankelijk Ja

Levering en retours

Verzendkosten en levertermijn
  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis  op een werkdag voor 14u besteld en betaald 
 = levering op de volgende werkdag  
Nederland 6,95 euro Gratis +/- 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

 

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.

Andere interessante producten