Lamaland

  • Nederlands
€ 27,40
(incl. BTW)
Op voorraad

Bekijk de video

Kan jij akkers bewinnen op hoogte?

In het spel Lamaland zijn de spelers boeren die hoog in de bergen akkers aanleggen. Door maïs, cacao en aardappelen te verbouwen, kunnen ze lama's aankopen. Lama's leveren overwinningspunten op, maar je moet ze ook ergens in jouw boerderij plaatsen. Iedere lama in de boerderij maakt het wat moeilijker om akkers uit te breiden.

Aan het eind van het spel Lamaland heb je een indrukwekkend teeltgebied voor je, inclusief lieve en knuffelige lama's. Wie het beste geboerd heeft, wint het spel!

Zo speel je het spel Lamaland

Aan het begin van het spel Lamaland heeft iedere speler slechts een klein vierkant landbouwgebied voor zich liggen. Wie aan de beurt is, gaat een tegel met akkers aanleggen (op of tegen zijn huidige landbouwgebied). De speler kan een tegel kiezen uit een aanbod met 5 verschillende vormen.

Legt de speler de tegel op een bestaande akker, dan ontvangt hij de goederen (maïs, cacao of aardappelen) en de hoeveelheid geld dat de tegel bedekt. Voor bedekte huisjes ontvangt hij een karakterkaart die een voordeel oplevert in zijn komende spelbeurten. Door in de hoogte te bouwen, krijg je dus veel goederen.

De speler kan de gekozen tegel ook naast zijn landbouwgebied leggen, op voorwaarde dat de tegel ergens grenst. Zo kan hij zijn gebied groter maken. Hij ontvangt dan geen goederen of geld, maar mag een markeersteen van zijn kleur op een doelkaart leggen. Iedere doelkaart geeft een voorwaarde aan die tegen het eind van het spel behaald moet zijn. Hoe hoger (dus hoe eerder) een speler zijn markeersteen op een doelkaart legt, hoe meer punten hij zal scoren om aan de voorwaarde te voldoen.

Met de grondstoffen die een speler tijdens het spel Lamaland verzamelt, kan hij lamakaarten kopen. Hij geeft 4 maïskolven, 4 cacaobonen of 4 aardappelen af om een lamakaart te kopen. Wanneer hij een grondstoffen te kort komt, mag hij ze vervangen door 2 munten. Op de lamakaarten staan overwinningspunten. Bij iedere aankoop van een kaart, plaatst de speler ook effectief een lama figuur op een groen weidevakje in zijn landbouwgebied. Op plaatsen waar een lama staat, kan je geen tegel meer leggen. Dus die lama's liggen soms echt wel aardig in de weg!

Wanneer er nog maar 4 tegels in het aanbod liggen, of wanneer er nog maar 1 stapel lamakaarten over is, gaat de laatste spelronde in. Daarna tellen de spelers de punten van hun lamakaarten op met die van de behaalde doelkaarten. Iedere grondstof of set van 2 munten levert ook nog een punt op. Wie na deze optelling de meeste punten bezit, wint het Lamaland spel.

Wat voor spel is Lamaland?

Lamaland is een legspel waarin je iedere beurt aan het puzzelen gaat. Je zoekt telkens de tegel en de plaats uit waar je de gewenste grondstoffen kan verkrijgen. Het spel heeft eenvoudige spelregels en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Doordat de doelkaarten en de karakterkaarten ieder spel weer anders zijn, speelt Lamaland iedere keer weer net iets anders.

Kenmerken
Aantal spelers2-4
Aanbevolen leeftijd8+
Type spelLegspel
Speelduur25 min
TaalNederlands
TaalonafhankelijkJa
Merk / Uitgever999 games
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.