999 Games

999 Games is één van de grootste Nederlandse uitgevers van bordspellen en kaartspellen. Ze vertalen de beste anderstalige spellen naar het Nederlands. Het aanbod van 999 Games is zeer gevarieerd. Het omvat kinderspellen, familiespellen en expertspellen.

999 Games bestaat al sinds 1990. Het gamma van 999 Games bestaat ondertussen uit honderden bordspellen en kaartspellen.

Een 999 games gezelschapsspel kopen? Hier vind je een overzicht van alle spellen van dit merk.

999 Games

Sorteer op
Sorteer op

Wat is 999 Games?

999 Games is een grote Nederlandse producent van bordspellen en kaartspellen. Het is één van de grootste uitgevers van Nederlandstalige gezelschapsspellen. Er werken een dertigtal mensen voor 999 Games.

999 Games heeft er mee voor gezorgd dat het tijdverdrijf spellen spelen in België en Nederland open getrokken wordt naar een groot publiek. Ze richten zich met hun gezelschapsspellen niet op één specifieke doelgroep, maar hebben voor elk wat wils. Hun spellen zijn onder te brengen in drie grote groepen nl. kinderspellen, familiespellen en expertspellen.

Een groot deel van de expertspellen van 999 Games kan je terugvinden onder het label Phalanx. Phalanx Games is een firma die volledig onder 999 Games valt. Het bedrijfje werd in 2001 opgericht met als doel spellen voor experts in een nieuw jasje te steken en ze speelbaar te maken voor werkende families.

Dat 999 Games in spellenland heel wat zeggenschap heeft opgebouwd, bewijzen de verschillende nominaties en prijzen. Zo werd Carcassonne Junior bijvoorbeeld winnaar van Spel van het jaar in 2012 en won het spel Hanzesteden de Nederlandse spellenprijs van 2011.

De voorbije jaren heeft 999 Games heel wat aan bekendheid bij het grote publiek gewonnen. Dit hebben ze vooral te danken aan hun bordspellen, waarvan het bordspel De Kolonisten van Catan veruit het bekendste is.

Bekendste gezelschapsspellen van 999 games

De Kolonisten van Catan is het meest gespeelde familiespel in de Benelux. Het is een bordspel waarbij de spelers het eiland Catan koloniseren. Ze verzamelen grondstoffen die ze inzetten om straten, dorpen en steden mee te bouwen of ontwikkelingen te kopen.

De Kolonisten van Catan is een spel waarbij er veel interactie is tussen de spelers. Mede door zijn populariteit zijn er ondertussen al tientallen uitbreidingen en varianten van dit gezelschapsspel.

 Carcassonne is een spel zonder vast spelbord. De spelers leggen tijdens elke beurt ergens een tegel aan. Ze scoren punten door wegen, kastelen of kloosters af te maken. Ze kunnen ook punten verdienen door boer te worden in een weiland.

Het spel Carcassonne speelt erg vlot en bezit inmiddels ook al een twintigtal uitbreidingen en varianten.

Het spel Regenwormen is een leuk dobbelspel waarbij de spelers hongerige kippen zijn die op zoek gaan naar wormen. Ze kunnen stenen met regenwormen verdienen wanneer de som van hun dobbelworpen overeenkomt met het getal op de steen.  Ze mogen zo vaak gooien als ze willen, maar elke beurt moet een ANDERE soort (bijvoorbeeld alle vieren) opzij gehouden worden. Lukt dit niet, dan moeten ze een reeds verdiende steen inleveren. 

Regenwormen is een leuk gezelschapsspelletje voor iedereen die graag spelletjes speelt!

Het meest gekende kaartspel van 999 games is Boonanza. In Boonanza telen de spelers erg leuke bonen op hun bonenvelden: blauwe bonen, ogenbonen, kidney bonen, tuinbonen etc.  Schaarse bonen leveren meer op dan de courante, maar daar zal je zwaar voor moeten onderhandelen!

Boonanza is een zéér interactief kaartspel. Spelers die willen scoren zijn gedwongen om te ruilen met elkaar. Soms haal je een goede bonensoort binnen, maar het gebeurt ook dat je een bonenkaart kost wat kost kwijt wil. Dit leidt soms tot grappige situaties!

Het Weerwolven spel is een rollenspel om in groep te spelen. De spelers krijgen in het geheim een karakter toebedeeld.  Terwijl iedereen zijn ogen sluit, roept de verteller de karakters om de beurt op om hun rol te vervullen. Slagen de weerwolven erin om alle mensen uit te schakelen, of halen de mensen de weerwolven er tijdig uit tijdens de volksstemming?

Weerwolven is erg leuk wanneer je het speelt met een groep waarin iedereen elkaar goed kent. Weerwolven is een erg geliefd spel in jeugdverenigingen en op kampen.

Het spel Dominion is een kaartspel dat erg verschilt van de andere kaartspellen van 999 Games. In Dominion heeft iedere speler namelijk zijn eigen deck. Dit houdt hij bij zich en probeert hij gedurende het spel zo sterk mogelijk uit te bouwen. Een deck samenstelling bestaat uit geldkaarten, actiekaarten en puntenkaarten. De speler die op het einde van het spel het meeste punten in zijn deck heeft, wint het spel Dominion.

In het Dominion kaartspel van 999 Games speelt iedere speler met zijn eigen deck, en toch zijn er heel wat manieren om elkaar te dwarsbomen. Bekijk de reeks met Domion spellen en uitbreidingen hier.

Het spel Het Dorp is een bordspel voor veelspelers dat realistisch omgaat met de dood. In Het Dorp beheren de spelers een familie en zullen ze hun familieleden inzetten om roem te verwerven. Dat kan bijvoorbeeld als ambachtsman, in de dorpsraad of in de kerk. Nadat de familieleden hun taak vervuld hebben, sterven ze. Wie hard gewerkt heeft, wordt opgenomen in de dorpskronieken en vergroot het aanzien van zijn familie.

Het Dorp van 999 games is een gezelschapsspel met heel veel tactische mogelijkheden. Er zijn heel veel verschillende manieren om het spel Het Dorp te winnen.

In het bordspel Ora et Labora bouwen de spelers hun klooster verder uit met nieuwe gebouwen en ontwikkelingen. Sommige gebouwen moeten naast het water staan, terwijl andere dan weer naast bergen moeten komen. Veel gebouwen hebben ook invloed op de aangrenzende gebouwen.

Ora et Labora is een heel tactisch bordspel dat veel uitdaging biedt voor wie van strategische spellen houdt.

999 Games bij Spelmagazijn

Bij de online speelgoedwinkel Spelmagazijn kan u alle 999 Games kopen. Zo haalt u de beste gezelschapsspellen in huis zonder u te hoeven verplaatsen. De producten en het spelverloop kunnen bekeken worden op de website. De prijzen, de voorraad en de verzendkosten worden duidelijk aangegeven.

Wij garanderen een snelle levertermijn. De meeste spellen van 999 Games zijn onmiddellijk uit eigen voorraad leverbaar. En een bestelling van artikelen die voorradig zijn, wordt op dezelfde dag verzonden dat de betaling geregistreerd wordt.

Zijn er nog vragen over 999 games kopen bij Spelmagazijn? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.