De firma Baert is uitgever van het bekende Babbelspel.

Bij een goede ontwikkeling van kinderen zijn niet alleen kennis en IQ belangrijk, maar ook de sociale en emotionele vaardigheden. Hier speelt uitgever Baert op in met zijn babbelspellen: Het EQ-Babbelspel voor kinderen tussen 7 en 12 jaar en het Babbelspel Junior voor kinderen tussen 4 en 6 jaar.

In het EQ-Babbelspel leren kinderen zichzelf en anderen beter kennen. Sociaal-emotioneel moeilijke thema's zoals o.a. pesten worden bespreekbaar gemaakt. De kinderen oefenen om hun eigen gevoelens onder woorden te brengen en leren zich verplaatsen in de gevoelens van anderen.

Het Babbelspel Junior is het kleine broertje van het EQ-Babbelspel. Ook hier is het de bedoeling dat de kinderen (in dit geval kleuters) leren praten over gevoelige onderwerpen. De kleuters vissen met hun hengel naar een magnetisch visje in de vijver. De kleur van het visje bepaalt van welk domein (beeld, drama, beweging of attitude) de kinderen een opdracht krijgen. De bedoeling is dat elke kleuter een visje van iedere kleur heeft op het einde van het spel zodat hij van elk domein vaardigheden heeft kunnen inoefenen.

In zowel het EQ-Babbelspel als het Babbelspel Junior staat communicatie centraal.

Een overzicht van alle babbelspellen vind je hieronder.

Baert

Sorteer op
Sorteer op