Smart is een Belgische uitgever van logische denkspellen die gevestigd is in Kontich. De Smartgames zijn uitdagende denkspellen voor thuis of voor in de klas. Het zijn stuk voor stuk breinbrekers waarbij het logisch denken gestimuleerd wordt. Ieder Smart games spel heeft een oplopende moeilijkheidsgraad, wat deze gezelschapsspellen zowel aantrekkelijk maakt voor zwakke kinderen alsook voor hoogbegaafden. Ook voor volwassenen zijn de Smart games erg leuk.

De Smartgames zijn kwaliteitsspeelgoed met een pedagogische waarde. Veel spelconcepten komen van de Belgische ontwerper Raf Peeters. Ieder jaar worden een viertal nieuwe Smartgames uitgebracht. Bij Spelmagazijn kan je alle Smartgames kopen, zowel de oude als de nieuwe.

Wilt u Smartgames kopen? Hieronder vindt u het volledige assortiment.

Smartgames

Sorteer op
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Smart games blijft vernieuwen! Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwe spellen.

Het spel Roodkapje van Smart games is speciaal ontworpen voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Het is de bedoeling om de juiste weg te leggen van het figuur Roodkapje (en soms ook van de wolf) tot aan het huis van grootmoeder. Het spelmateriaal is prachtig. Het is mooi, ligt goed in de hand en nodigt uit om het spel direct te spelen!

Ook erg schattig is het spel Penguin Pool Party van Smart games. Dit is een denkspel met 60 verschillende opdrachten voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij deze Smart game wordt een startopstelling gegeven van waar de pinguïn figuurtjes geplaatst dienen te worden. Daarna puzzelt de speler tot hij alle ijsschotsen op het spelbord weggelegd heeft. Het resultaat van de puzzel is een tafereel met pinguïns die tussen het ijs zwemmen.

Een ander nieuw spel van Smart games is Ghost Hunters. Deze lijkt van opzet erg op Camouflage North Pole, maar heeft een heel ander thema. Bij Ghost Hunters tracht je de zes puzzelstukken zo op het bord te leggen dat alle spookjes verlicht worden door een zaklamp. Het spel Ghost Hunters van Smart games is geschikt voor 6 jaar en ouder.

Anti-Virus Mutation is, zoals de naam al doet vermoeden, een afleiding van het populaire Anti-Virus spel van Smart games. De mutation versie is compacter en goedkoper in aankoop. Een ander verschilpunt is dat de blokken bij deze versie enkel nog horizontaal en verticaal geschoven kunnen worden (niet meer diagonaal).

Een volledig nieuw concept heeft de Parking Puzzler van Smart games. Deze denkpuzzel werd ontworpen voor kinderen van 7 jaar en ouder. Door middel van deductie moeten ze de juiste parkeerplaats zoeken voor ieder auto. Uiteraard is er altijd maar één oplossing mogelijk.

Het spel Walls & Warriors van Smart games bevat 80 verschillende opdrachten waarbij je de blauwe krijgers moet beschermen door de rode krijgers buiten te kasteelmuren te houden. Deze Smart game is al wat moeilijker en doelt op een publiek van 8 jaar en ouder.

Bij het spel Dinosaurs Mystic Island van Smart Games moet je jouw verstand gebruiken om een eilandengroep te maken waarbij de vleesetende en de plantenetende dino's van elkaar gescheiden staan. Dit spel kan je spelen vanaf 6 jaar. Goed opletten is de boodschap, want soms moet dezelfde eilandvorm op een totaal andere manier gevormd worden. Dit spel is echt een goede oefening op visuele discriminatie!

In het denkspel Deducktion van Smart games zoek je – door middel van deductie – de juiste plaats voor iedere eendenfamilie. Het is een compact en magnetisch spel, waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kan nemen (of zelfs in de auto kan spelen). Het spel Deducktion van Smart games kan al gespeeld worden door kinderen van 6 jaar.