Spel voor twee

Er zijn heel wat leuke spelletjes voor twee personen. Erg gemakkelijk is het wie spelletjes voor twee spelers speelt, enkel rekening hoeft te houden met zijn spelpartner. Vaak is dit ook de levenspartner, waardoor er zelfs geen verplaatsing gemaakt hoeft te worden om met elkaar te kunnen spelen. Maar er worden ook veel tweepersoonsspellen gespeeld onder vrienden, broers en zussen, met ouders, in spellenclubs en noem maar op. Wie er ook kiest voor een spel voor twee personen, meestal kennen beide personen elkaar door en door wat de competitie en de strijd tijdens het spel erg groot maakt. Deze spanning is een leuke reden om spelletjes met twee aan te schaffen.

Er zijn heel wat spelletjes voor meerdere spelers op de markt die je ook met twee kan spelen. Deze zijn vaak erg leuk om in een groepje te spelen, maar meestal niet zo leuk voor twee spelers. Als je geluk hebt, vind je bij de spellen een extra scenario met wat aanpassingen aan de spelregels zodat het spel speelbaar is voor twee, maar deze spellen blijven altijd leuker om met meerdere te doen. Laat je hier dus niet aan vangen. Wanneer je echt graag een spelletjes met twee speelt, koop je ook best spelletjes voor twee. Aangezien deze specifiek voor twee spelers gemaakt zijn, zijn ze ook het fijnste om te spelen.

Wil je inspiratie opdoen? Hieronder vind je wat leuke spelletjes met twee.

Bordspelletjes voor twee spelers

Dammen
Bij het spel Dammen probeer je de schijven van je tegenstrever te slaan of ervoor zorgen dat hij niet meer kan bewegen met zijn schijven. De ene speler speelt met wit, de andere met zwart. Bewegen doe je door een schijf een vakje vooruit te schuiven of door over één of meerdere schijven van een andere kleur te springen. De schijven waar je over springt, verdwijnen uit het spel.

Vier op een rij
Alom bekend spel voor twee. Wie krijgt als eerst vier schijven van zijn kleur op een rij? Er zijn verschillende manieren om vier op een rij te maken: horizontaal, verticaal of schuin. Bekijk ook de vier op een rij groot, welke leuk is voor op een feestje of in de klas.

Mr. Jack
In het spel Mr. Jack speelt één speler de seriemoordenaar Jack the Ripper uit 1888 en de ander speler is detective die Jack op de hielen zit. Het wordt donker en de seriemoordenaar maakt gebruik van de schaduwen. De detective probeert met het licht van de straatlantaarns Jack te ontmaskeren alvorens het helemaal donker is.

Kaartspel voor twee personen

7 Wonders Duel
Het kaartspel 7 Wonders Duel is een absolute topper onder de spellen voor twee personen! De spelers kiezen om de beurt een kaart uit een piramide. Afhankelijk van welke kaart genomen wordt, komen er weer andere kaarten beschikbaar in de piramide om uit te kiezen. De kaart kunnen ze bouwen, omruilen voor geld of gebruiken om een wonder mee te voltooien. De bedoeling van het spel 7 Wonders Duel is om zo veel mogelijk punten te behalen. Er zijn enkele manieren om het spel vroegtijdig te laten stoppen zoals de andere speler militair lam te leggen of door 6 van de 7 verschillende wetenschapskaarten gebouwd te hebben. Dit leidt vaak tot een verrassend einde. 7 Wonders Duel is een zeer gevarieerd spel omdat er heel wat verschillende manieren zijn om het spel te winnen.

Codenames Duet
In het spel Codenames Duet is een taalspel waarin je moet je samenwerken met jouw partner. Jullie zijn op missie en moeten contact proberen te maken met 15 spionnen. Eén van de twee spelers weet waar de spionnen zich bevinden. Hij mag echter enkel aanwijzingen geven die bestaan uit één woord. Als jullie de spionnen kunnen vinden voor de tijd op is, winnen jullie het spel.

De Piramides van de Jaguar
In dit kaartspel van 999 games bouwen de twee spelers elk aan een piramide, welke ze moeten volleggen met opeenvolgende kaarten. Wanneer er geen plaats meer is om een kaart te leggen, doordat de cijfervolgorde niet meer klopt, verdient de tegenspeler punten. De Piramides van de Jaguar is een erg strategisch spel. Dit komt mede omdat de spelers telkens twee kaarten uit hun hand mogen kiezen die ze de andere speler voorleggen. De tegenstander kiest eerst welke hij zal nemen, de andere kaart moet zelf gelegd worden. Geef dus niet alleen slechte kaarten, want die krijg je gegarandeerd weer terug!

Revolver
Het kaartspel Revolver speelt zich af in het Wilde Westen. Eén speler leeft zich in in de rol van bandiet en probeert met zijn manschappen te vluchten. De andere speler zit met zijn aanhangers de bandietenbende achterna. Lukt het om de bandietenbende op te rollen voor het einde van het spel? De spelers gaan verschillende duels met elkaar aan, want er wordt serieus wat afgeschoten!

Jambo
Dit kaartspel voor twee personen speelt zich af in Afrika. De spelers proberen zo veel mogelijk goud te bemachtigen door aan lage prijzen in te kopen en aan hoge prijzen te verkopen. Jambo is één van de beste spellen voor twee.

Spelletjes voor twee: thema ruimte

Erg populair zijn de spelletjes voor twee spelers met als thema ruimte. Hieronder bespreken we er kort enkele.

Star Wars X-Wing
Het spel Star Wars X-Wing is een bordspel met miniaturen uit het Star Wars Universum. Het is een tactisch spel waarin de spelers streven naar dominantie en elkaars schepen gaan aanvallen. Het spel bestaat uit voorgeschilderde miniaturen, kaarten en scenario's.

Star Realms
Star Realms is een kort maar hevig gevechtsspel in het ruimtethema. Het is een deck-building spel voor twee spelers waarbij er een hoge interactie is tussen de spelers. Het doel van het spel is om de levenspunten van je tegenspeler af te pakken en op nul te krijgen. Door een krachtig deck samen te stellen tracht je jouw schepen op te waarderen voor sterke aanvallen op je tegenstander én tracht je een goede verdediging op te bouwen. Want het kan soms heel snel gaan. Een spelletje Star Realms duurt ongeveer een kwartier.

Variaties op Schaken

Khet
Het thema van dit schaakspel is Egypte. Het spel Khet is heel wat moderner en origineler dan een gewoon schaakspel, want hier schakel je de speelstukken van de andere speler uit met een laserstraal. Tijdens een spelbeurt mogen de speelstukken ofwel verplaatst, ofwel gedraaid worden. Na elke beurt mag de speler op zijn laser duwen. Als je een speelstuk raakt op een plaats waar geen spiegel is, wordt dit uit het spel verwijderd. Het uiteindelijke doel is de farao van de tegenspeler raken.

Castle Garden
Een andere schaakvariant is het spel Castle Garden. De spelers hebben elkaars koningin ontvoerd. Met behulp van de andere speelstukken zoals de slimme pion, de koning, de paarden, de prinsen en prinsessen, de wachttoren, de dwergen en de magische tovenaar proberen ze de koningin terug te halen. Kies je eerder voor verdediging of ga je in de aanval?
Het spel Castle Garden zit in een mooie grote blikken doos.

Erotische spellen voor twee personen

En als je met je partner speelt, waarom dan niet eens een erotisch bordspel proberen? Dit kan een leuk opwarmertje zijn voor een sensationele avond met z'n tweetjes!

Zo heb je bijvoorbeeld een reeks van erotische spellen, de Love Cubes, met o.a. het spel Dream Vibes. In dit liefdesspel ga je elkaar eens lekker verwennen. Met dit spel heb je alles bij de hand voor een avondje genieten. Er wordt zelfs een vibrator meegeleverd met dit spel.

Een ander spel uit de Love Cubes reeks is de Love Cubes Kamasutra. Hierbij gooi je spannende en uitdagende standjes met de dobbelstenen. Je gooit een positie voor jezelf en voor je partner. Daarnaast is er nog een actiedobbelsteen en een dobbelsteen die bepaalt welk lichaamsdeel verwend moet worden. Staan, zitten, liggen, knielen, vooroverbuigen, op handen en voeten, zoenen, strelen, likken,... Alle mogelijke liefdesposities komen er aan te pas. In het meegeleverde boekje staan 52 voorbeelden van opwindende standjes beschreven.