• Memoir 44

Memoir 44

Sorteer op
Sorteer op

Memoir '44  is een oorlogsspel voor twee spelers. Eén speler vecht aan de kant van de Duitsers, de andere met de geallieerde strijdkrachten. Er wordt gestreden om Europa. Verschillende historische veldslagen worden nagespeeld. Tanks, infanterie en artillerie wordt ingezet. Zal de geschiedenis herschreven worden?

Memoir 44 is een bordspel met figuurtjes en sterke historische inhoud. Het beschrijft op een eenvoudige maar frappante wijze de veldslagen van de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald de gevechten van de geallieerden tegen de as-mogendheden gedurende de zomer en de herfst van 1944. Elke veldslag in Memoir 44 wordt in detail beschreven in het bijgeleverde boekje en herschrijft op trouwe wijze niet alleen de configuratie van het terrein, maar ook de historisch juiste ontplooiing van de aanwezige troepen, hun inzet en objectieven.

De schaal varieert van slag tot slag. In bepaalde Memoir 44-scenario’s stelt een infanterie-eenheid een volledig bataljon voor, terwijl deze in andere slagen dan een compagnie of brigade voorstelt. Daartegenover staat dat de tactieken die je zult moeten gebruiken conform zullen zijn aan de historische voordelen en de beperkingen van de eenheden, de uitrusting en het terrein. Het spelmechanisme in het spel Memoir 44 vraagt, hoewel het eenvoudig gehouden werd, toch een doorgedreven strategie in het uitspelen van de kaarten. Daarnaast heeft Memoir 44 ook de spanning van de dobbelsteenworpen én een gedurfde maar flexibele planning is vereist. Het is slechts tegen deze prijs dat je de overwinning in Memoir 44 kan behalen.

Het bordspel Memoir of één van de uitbreidingen van dit oorlogsspel kopen? Hier vindt u een overzicht van alle Memoir spellen.