Tulipmania 1637

  • Nederlands
  • Frans
€ 21,95
Op voorraad

Speculatie op de eerste Bubble-markt !

Toen de eerste tulpen, een bloem afkomstig uit Centraal Azië, midden zestiende eeuw in Europa aankwamen, zorgde dat voor flink wat ophef. Als een virus de tulp aantast, kunnen daardoor verrassende kleurvarianten ontstaan. Maar het virus kan de tulp ook verzwakken en de voortplanting bemoeilijken. Deze zeldzame tulpen waren en zijn tot vandaag zéér duur. Velen associëren Tulipmania met deze zeldzame hooggeprijsde tulpen, maar onderzoekers wijzen er op dat de eerste ′Bubble-markt′ (waar kopers een prijs betaalden die ver boven de werkelijke waarde lag omdat ze speculeerden op een nog hogere doorverkoopprijs), eigenlijk ontstond bij de handel in gewone tulpen tijdens de periode van december 1636 tot januari 1637. De Nederlanders, die bekend stonden al bekwame handelaars, trokken de handel ervan naar zich toe.

In diezelfde periode stierven 1 op 7 mensen door de pest, zodat de gewone man er niet voor terugschrok om onbesuisde investeringen te doen en kans te maken op aanzienlijke winsten.

De prijzen piekten elke dag opnieuw, tot ze een niveau bereikten dat niet meer te houden was. Bijdehandse investeerders begrepen dat het moment was gekomen om te verkopen: diegenen de hun tulpen verkochten vlak voor de markt crashte, deden het grootste profijt.

Jij bent één van de gewiekste investeerders. Je hebt een netwerk van kopers en collega′s, die allen rijk willen worden. Je doet kleine investeringen, houdt goederen achter en schakelt op het gepaste moment je netwerk van kopers en collega′s in. Zo word je de rijkste en win je Tulipmania 1637.

Kenmerken
Aantal spelers3-5
AuteurScott Nicholson
Aanbevolen leeftijd10+
Type spelBordspel
Speelduur60 min
TaalNederlands, Frans
TaalonafhankelijkNee
Merk / UitgeverJKLM Games
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 2 à 3 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.