Barakka

  • Engels
  • Duits
€ 20,00
Op voorraad

Barakka is een heel mooi kaartspel waarin je Marokkaanse kaarten verzamelt. Tegelijkertijd probeer je jouw tegenstander ervan te weerhouden hetzelfde te doen.

Hoe speel je het spel Barakka?

Het Barakka spel bevat kaarten in vijf kleuren. De kaarten zijn genummerd van 1 tot en met 5. Elke kleur bevat ook jokers.

Om het spel te starten leg je twee kaarten open om er twee aflegstapels mee te beginnen. Wie aan de beurt is, neemt de bovenste kaart van een aflegstapel of een gedekte kaart. Wil je de gedekte kaart houden? Leg ze dan voor je op een stapel met enkel kaarten van deze kleur. Als je de kaart niet wil, leg ze dan bovenop de aflegstapel.

Iedere speler heeft zijn persoonlijke kaartensets voor zich liggen. De sets zijn gerangschikt per kleur. Je legt ze zo dat je wel kan zien hoeveel kaarten er liggen, maar dat je het nummer of jokersymbool niet kan zien.

Doel van het Barakka kaartspel

Het doel van het spel Barakka is om alle vijf de genummerde kaarten in elke kleur te verzamelen. Een joker kan eender welk cijfer vervangen.

Een speler die de vijfde kaart op een stapel legt, claimt de overeenkomende gekleurde token. Wanneer de stapel op is, worden de punten geteld.

Puntentelling bij Barakka

De spelers scoren punten op basis van de lengte van hun reeksen. Wanneer een reeks geen 1 bevat, scoor je geen punten voor deze reeks. Iedere joker in een geldige reeks is evenveel punten waard als de lengte van de reeks. Elk gekleurde token heeft een puntenwaarde van het aantal tokens dat je verzameld hebt.

In het Barakka spel gaat het er dus om zo veel mogelijk geldige reeksen te verzamelen, en tegelijk de tegenstander te blokkeren.

Kenmerken
Aantal spelers1-2
Aanbevolen leeftijd9+
Type spelKaartspel
Speelduur15 min
TaalEngels, Duits
TaalonafhankelijkJa
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 2 à 3 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.