Gezelschapsspelletjes

Samen gezelschapsspelletjes spelen

Door gezelschapsspelletjes te spelen beleef je pure quality time met je gezin, familie en vrienden. Het woord gezelschapsspelletje zegt het zelf: je speelt een spel voor de gezelligheid, het geeft je een goed gevoel. Kortom, gezelschapsspelletjes zijn een leuke manier om samen met anderen tijd door te brengen.

Hieronder vind je een aantal leuke gezelschapsspelletjes die je heel wat spelplezier zullen opleveren:

Het Regenwormen spel van 999 Games

In het spel Regenwormen moet je dobbelen en na elke worp beslissen welke dobbelstenen je opzij zal leggen. Zo kan je de blokjes verdienen die in het midden van de tafel liggen. Wat het spel Regenwormen nog leuker maakt, is dat je ook blokjes kan gaan stelen bij de andere spelers!

Het Uno spel van Mattel

Wie kent het niet? Uno is het meest gespeelde kaartspel ter wereld. De spelers proberen hun kaarten zo snel mogelijk af te leggen, maar moeten de aangegeven kleur volgen. Speciale kaarten waarmee je de kleur of speelrichting kan veranderen of waarmee je jouw medespelers strafkaarten laat nemen, zorgen vaak voor een plotse wending in het spel.

Het Machiavelli spel van 999 Games

Machiavelli is een leuk spelletje voor volwassenen. Het is een kaartspel waarin de spelers in het geheim karakters kiezen, wiens eigenschappen ze mogen gebruiken. Het doel is om op het eind van het spel de meest rendabele gebouwen voor zich te hebben liggen. Zo is er bijvoorbeeld een karakterkaart van een Koopman en van een bouwmeester. Maar het is opletten geblazen, want in elk Machiavelli spel zit er bijvoorbeeld ook een karakterkaart van een Moordenaar en van een Dief die gekozen kunnen worden.

Het Carcassonne spel van 999 games

Carcassonne is een legspel waarbij de spelers punten scoren door hun kaartjes slim aan te leggen aan de andere tegels. Op de kaartjes vind je stukken van kastelen, wegen, kloosters en weilanden. Wanneer deze compleet zijn, leveren punten op. Dit is een leuk gezelschapsspelletje dat gemakkelijk geleerd is en vlot speelt.

Het Knappe Koppen spel van University Games

Onder de gezelschapsspelletjes voor kleuters, is het spel Knappe Koppen een absolute topper! Door de vragen op de kaartjes te beantwoorden en de leuke opdrachtjes uit te voeren, leren de kleuters heel wat bij. Als u dit spelletje af en toe met uw kleuter speelt, zullen zijn kennis en vaardigheden spelenderwijs vergroten.

Het gezelschapsspelletje Love Letter van 999 games

Love Letter is een kort, maar erg leuk kaartspel van 999 games. Het gezelschapsspelletje Love Letter bestaat uit 16 kaarten met op elke kaart één van de 8 verschillende personages. Elk personage heeft een eigenschap. Wie aan beurt is, trekt een kaart en mag dan van één van de twee kaarten die hij op hand heeft de eigenschap uitvoeren. In het kaartspel Love Letter gaat het erom om in het spel te blijven tot op het einde. Van degenen die op het einde overblijven, wint de speler die het personage met de hoogste rang in zijn hand heeft.

Het Alhambra spel van Queen Games

Het gezelschapsspelletje Alhambra is onmisbaar in de spellenkast! De spelers bouwen hun rijk uit door tuinen, paviljoenen, harems en andere gebouwenkaarten aan te leggen. Enkel gebouwenkaarten waar de spelers de meeste of op één na de meeste van in hun rijk hebben liggen, leveren punten op bij de tellingen.

Het spel Sequence van Goliath

Het gezelschapsspel Sequence is een vlot familiespel dat gespeeld wordt op een spelbord met de afbeeldingen van de kaarten van een standaard kaartspel. De spelers hebben enkele speelkaarten op hand en mogen bij het afleggen van een kaart een fiche plaatsen op de overeenstemmende kaart op het spelbord. Wie als eerste twee rijen van vijf fiches in zijn kleur kan plaatsen, wint het spel Sequence.

Het Backgammon spel van Tactic

De Grieken en de Romeinen speelden het gezelschapsspelletje Backgammon al, en nu vandaag de dag wordt het nog steeds vaak gedaan. Backgammon is een spel voor twee spelers. Beide spelers proberen hun 15 stenen thuis brengen door middel van de dobbelstenen. Je kan de andere speler erg dwarszitten door de weg te blokkeren.

In deze jachtige tijd, waarin mensen nauwelijks tijd voor elkaar hebben, is het belangrijk om ook activiteiten samen te doen met anderen. Gezelschapsspelletjes kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Zet alles eens aan de kant, haal wat leuke gezelschapsspelletjes uit de kast en maak het lekker gezellig in huis!

Bekijk ook de allernieuwste spellen