Houten spel Bunny Boo

Spellen met konijnen oefenen altijd een grote aantrekkingskracht uit op kinderen, zo ook het educatieve spel Bunny Boo.
Bunny Boo is een logisch denkspel voor peuters en kleuters. Het spel is bedacht door Raf Peeters en wordt uitgegeven door Smart games.

Bunny Boo box Bunny boo inhoud

Hoe werkt Bunny Boo?

Het spel Bunny Boo is een houten spel dat bestaat uit vier blokken waaronder één konijn. De drie andere blokken hebben basiskleuren en basisvormen. Met deze vier houten blokken zijn heel wat combinaties mogelijk. In het spel Bunny Boo, letterlijk vertaald als konijntje boe, draait het om de juiste plaats van het konijn. Het konijn lijkt wel verstoppertje te spelen in, op en rond de andere blokken.

Het Smart spel Bunny Boo bevat 60 verschillende opdrachten (30 dubbelzijdige kaarten in stevig karton). De oplossingen staan in een apart foldertje afgebeeld.

De bedoeling van het spel Bunny Boo is dat de kinderen aandachtig kijken naar de afbeelding op de opdrachtkaart en deze daarna hetzelfde nabouwen in 3D. Dit lijkt simpel, maar soms is het bedrieglijke eenvoud. Wat ongeveer hetzelfde lijkt, vraagt vaak een verrassend andere oplossing. Je moet namelijk goed kijken hoe ver de oren van het konijn boven de blokken mogen uitsteken.

Hieronder vind je een voorbeeld van twee opdrachten van Bunny Boo die erg op elkaar lijken, maar toch niet helemaal hetzelfde zijn.

Wat leer je met het spel Bunny Boo?

Met het spel Bunny Boo leren kinderen een afbeelding in 2D aflezen en omzetten in 3D. De eerste stap naar de oplossing is aandachtig kijken. Het is een eerste initiatie met plan lezen. Ten tweede gaan de kinderen gericht zoeken naar de blokken die ze nodig hebben om de opgave te maken. Daarna komt er wat logisch denken en puzzelwerk aan te pas om de juiste stapelvolgorde te vinden van de blokken.

De starter opdrachten bestaan uit slechts twee blokken nl. het konijn en een andere. Deze opdrachten lenen zich erg om de taalontwikkeling bij kinderen te stimuleren. Begeleid je kind(eren) door te vertellen wat ze doen. Vraag bijvoorbeeld of het konijn voor of achter de rode blok staat. Op die manier kan je het spel Bunny Boo gebruiken om voorzetsels (kastwoorden) en andere begrippen aan te leren zoals: in/op, binnen/buiten, boven/onder, links/rechts, zichtbaar/verborgen.

Bunny Boo voorbeeld 1 Bunny Boo voorbeeld 2

Voor wie is Bunny Boo?

Bunny Boo is een mooi houten spel om kinderen op een speelse manier taal en logica bij te brengen. De doelgroep van het spel Bunny Boo zijn kinderen tussen 2 en 5 jaar. Het is een erg leuk spel voor thuis, en een onmisbaar instrument in de kleuterklas.

Bunny Boo 5 Bunny Boo 6

 

Ben je geïnteresseerd in een houten spel met als thema ridders en kastelen? Bekijk dan zeker ook eens de pagina over het logisch denkspel Camelot Junior.