Mandala Stones

  • Nederlands
€ 35,00
Op voorraad

Abstract denkspel met prachtig spelmateriaal

Mandala Stones is een abstract denkspel met zéér mooi spelmateriaal. Het spel is bedoeld voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar.

Hoe speel je Mandala Stones?

Bij het begin van het spel Mandala Stones plaats je op elk vak een stapel van vier stenen (willekeurige kleuren). Daarna zet je de vier zwarte torens, dit zijn de artiesten, elk op een passend vakje.

Wie aan beurt is, kan kiezen uit twee acties:
- een artiest op het bord verplaatsen,
- scoren.

De artiest verplaatsen

De speler verzet één van de artiesten op het bord. Na het verplaatsen, kiest de speler een opdruk (bloemen of bolletjes). Hij ontvangt alle stenen met de gekozen opdruk die nu rond de artiest liggen. Er is echter één uitzondering: Als de betreffende ste(e)n(en) ook nog aan een andere artiest grenzen, mag hij deze niet nemen.

De speler plaatst de gewonnen stenen van de beurt in één stapel op zijn persoonlijke spelbord. Zo komt er iedere keer een nieuwe stapel bij op het scorebord. Een speler kan maximum 5 stapels tegelijk op zijn bord hebben.

Scoren

In plaats van stenen nemen, kan er uiteraard ook gescoord worden in het spel Mandala Stones. De speler kiest een kleur en kijkt bij welke stapels er een steen met die kleur bovenaan ligt. Deze stapels kan hij scoren. Het is dus uiterst belangrijk om vooruit te plannen en te zorgen dat er tegels met dezelfde kleur bovenaan komen te liggen. 

Van de rijen die een speler scoort, neemt hij de bovenste tegel weg. Die plaatst hij op een gezamenlijke mandala. Komt de tegel op een puntenvak terecht, dan krijgt de speler de aangegeven bonuspunten. De gezamenlijke mandala is niet alleen heel erg mooi. Hij bevat ook een vak dat het speleinde aangeeft wanneer het bezet wordt.

Eindtelling

Bij de punten die de spelers tijdens het spel Mandala Stones verzameld hebben, komt nog iets extra. Elke speler heeft van bij het begin van het spel nl. ook een geheime opdracht gekregen. Als hij deze aan het eind van het spel voltooid heeft, krijgt hij de punten die op de opdrachtkaart aangegeven staan.

Wie aan het eind van het spel de meeste overwinningspunten bezit, wint Mandala Stones!

Inhoud van Mandala Stones

• 96 mandala stenen
• 4 artiesten
• 4 spelersborden
• 4 scorestenen
• 4 scorefiches
• 1 speelbord
• 1 mandalabord
• 10 opdrachtkaarten
• 4 overzichtskaarten
• 1 stoffen zak
• spelregels.

Kenmerken
Aantal spelers2-4
Aanbevolen leeftijd10+
Type spelBordspel, Denkspel
Speelduur30 min
TaalNederlands
TaalonafhankelijkJa
Merk / UitgeverWhite Goblin Games
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 2 à 3 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.