Romolo o Remo

  • Engels
  • Frans
  • Duits
€ 40,95
(incl. BTW)
Op voorraad
Het spel Romolo o Remo speelt zich af in midden-Italië in het jaar 753 voor Christus. In de regio Latium werden veel nieuwe dorpen gesticht. Het land is welvarend en een sterke stad hier zou de transacties tussen de Etruskische steden van het Noorden en de Griekse kolonies van Zuid eenvoudig kunnen controleren. De regio is ook rijk aan zout, en weet dat zout in deze periode meer waard is dan goud. Dan bestaat er geen betere plek voor een nieuwe stad!

De twee kleinzonen van de koning van Albalonga, de tweeling Romolo en Remo, afstammelingen van Enea van Troje, willen de kans om de regio te domineren niet missen en, niet samen, maar tegen elkaar, proberen ze twee steden dicht bij de rivier Tiber te stichten. Dit is een hachelijke ondernemeing, zeker als je weet dat ook de koning van Antemnae en de koning van Crustumerium ook vechten om dit gebied te domineren! Wie zal zegevieren ?

In het spel Romolo o Remo? fungeren de spelers als koningen van de nieuwe steden in Latium en moeten ze concurreren met elkaar om de controle over de hele regio te krijgen. De spelers moeten hun koninkrijk en hun groeiende nederzetting beheren. Twee aspecten zijn cruciaal: de burgers , aangezien spelers hun burgers moeten inzetten om de verschillende acties uit te voeren, en het grondgebied, aangezien spelers alleen toegang hebben tot de gebieden welke zij controleren. Of men moest ten oorlog trekken! Als hun bevolking groeit, kan men meer acties ondernemen, maar deze burgers moeten natuurlijk ook gevoed worden. Geld, grondstoffen, handel, gebouwen en gespecialiseerde karakters verhogen de mogelijkheden van een speler, en soldaten, huurlingen, en oorlogsverklaringen kunnen het verhaal van het spel Romolo o Remo op elk moment veranderen. Wie zal de sterkste stad bouwen? Wie wordt de grondlegger van een nieuwe beschaving?

Romolo o Remo? is een spel van de auteur Michele Quondam.
Kenmerken
Aantal spelers1-4
Aanbevolen leeftijd12+
Type spelBordspel
Speelduur150 min
TaalEngels, Frans, Duits
TaalonafhankelijkJa
Merk / UitgeverGiochix.it
Basisspel / uitbreidingBasisspel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€85,00 
Verzendkost
 bestelling >€85,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 5,95 euro 1,00 euro 1 à 2 werkdagen
België afhaalpunt 5,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro 1,00 euro 1 à 2 werkdagen
Nederland afhaalpunt 6,50 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.

Ook interessant ...