Roodkapje Deluxe

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
€ 24,95
Op voorraad

Het spel Roodkapje Deluxe van Smartgames is een thematisch denkspel over het sprookje van het kleine meisje met het rode kapje dat op weg is naar het huis van haar grootmoeder. Het spel is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Bij dit Roodkapjes spel zit ook een prentenboekje (zonder tekst) over het sprookje van Roodkapje.

De bedoeling van het spel Roodkapje is om met de speelstukken een pad te leggen van Roodkapje (en soms ook van de wolf) tot bij het huis van grootmoeder. Er zijn soms wel obstakels onderweg zoals dennenbomen en een wolf.

Het denkspel Roodkapje bevat 48 verschillende opdrachten in twee spelniveau's. Bij het makkelijkste spelniveau, dat bestaat uit 24 opdrachten, doet de wolf nog niet mee en zoek je gewoon uit hoe Roodkapje bij het huis komt. Bij de eenvoudigste opdrachten van dit spelniveau heb je maar 1 stuk nodig, bij de moeilijkste alle vijf de stukken.

Het juiste pad voor Roodkapje leggen is minder eenvoudig dan het lijkt, want het huisje van grootmoeder heeft maar liefst 3 verschillende deuren! De kinderen zullen dus goed moeten kijken en afwegen wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Bij de 24 opdrachten met het moeilijkste spelniveau komt de wolf in het spel. Nu moet je een passende weg zoeken voor Roodkapje én voor de wolf. En net zoals in het echte sprookje, zal je zien dat de wolf altijd eerst aankomt, want hij kent immers de kortste weg.

Meer informatie over het spel Roodkapje Deluxe van Smartgames:
* Het Roodkapje puzzelspel werd ontworpen door de Belgische uitgever Raf Peeters.
* Het spel Roodkapje is een vervolg op het denkspel Drie kleine biggetjes, dat door Smartgames werd uitgegeven in 2015.
* Het spelmateriaal van het denkspel Roodkapje is echt prachtig! Het is zo schattig, mooi en afgewerkt, dat je het wel zou kunnen opeten:
~ Roodkapje is een mini poppetje (gelukkig wel groot genoeg zodat kinderen ze niet écht kunnen opeten).
~ De wolf is gemaakt van een materiaal dat voelt als een gummetje.
~ Er is ook oog voor detail. Het huisje van grootmoeder heeft zelfs gesloten gordijntjes aan de binnenkant waaraan je kan zien dat grootmoeder in bed ligt.
~ Op de speelstukken staan kleurrijke bloemetjes. Deze passen niet alleen volledig in het verhaal van Roodkapje, ze hebben ook een functie in het spel. De bloemen zijn namelijk een hulpmiddel. In het opdrachtenboekje van het spel Roodkapje worden soms tips gegeven over welke stukken gebruikt dienen te worden om tot een oplossing te komen. Dit wordt weergegeven door de kleur van de bloemen.
~ Het pad ligt een beetje lager dan de rest van het speelstuk. Het is breed genoeg zodat het figuurtje van Roodkapje en van de wolf er echt kunnen over schuiven tot bij het huisje van grootmoeder. Dit is natuurlijk super leuk om te doen voor de kinderen als ze de juiste oplossing voor de opdracht gevonden hebben.

Tips voor als je het spel Roodkapje gaat spelen:
* Gebruik de schoorsteen op het huisje altijd om de juiste oriëntatie te maken bij de opstelling. Het is belangrijk dat het huisje van grootmoeder goed geörienteerd staat, want anders kan het zijn dat Roodkapje niet tot bij de deur geraakt.
* Het hele spelbord hoeft niet vol te liggen. Het is voldoende dat Roodkapje en de wolf tot bij het huisje geraken. Je hebt dus niet altijd alle stukken nodig.

Kenmerken
Aantal spelers1
AuteurRaf Peeters
Aanbevolen leeftijd4+
Type spelDenkspel, Educatief
Speelduur5-10 min
TaalNederlands, Engels, Frans, Duits
TaalonafhankelijkJa
Merk / UitgeverSmartGames
Basisspel / uitbreidingBasisspel
Soort PuzzelDenkpuzzel

Verzendkosten en levertermijnen

  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis 1 à 2 werkdagen
Nederland 6,95 euro Gratis 2 à 3 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.