• Ticket to Ride

Ticket to Ride

Sorteer op
Sorteer op

Ticket to Ride is een van de beste en bekendste treinspellen ter wereld. De spelers verzamelen spoorkaarten en maken treinverbindingen tussen verschillende steden.

Ticket to Ride kopen? Hier vindt u het Ticket to Ride basisspel en alle Ticket to Ride uitbreidingen die beschikbaar zijn.

Populariteit van het spel

Ticket to Ride Ticket to Ride is een bijzonder populair bordspel. Het is een familiespel dat zowel bij veelspelers als bij occasionele spelers enorm geliefd is. Er zijn vier verschillende bordspellen van Ticket to Ride op de markt verkrijgbaar: het bordspel Ticket to Ride, het bordspel Ticket to Ride Europe, het bordspel Ticket to Ride Nordic Countries en het bordspel Ticket to Ride Märklin.

Dat Ticket to Ride erg goede beoordelingen krijgt, merk je bijvoorbeeld aan de boardgamegeek rankings. Van de vier verschillende bordspellen die er van Ticket to Ride op de markt verkrijgbaar zijn, staan er maar liefst drie in de top 100 van alle bordspellen!!! Dit zijn Ticket to Ride, Ticket to Ride Europe, en Ticket to Ride Nordic Countries. Ticket to Ride Märklin haalt de top 100 net niet, maar ook dit spel krijgt een zeer hoge gemiddelde score.

Kort spelverloop van Ticket to Ride

Tijdens een spel Ticket to Ride gaan de spelers steden met elkaar verbinden door er treinen van hun kleur te laten rijden. Door bepaalde routes al dan niet te voltooien, worden punten gescoord of afgetrokken op het einde van het spel. Wie zijn treinen over lange routes laat rijden, kan tijdens het spel ook al behoorlijk wat punten bij elkaar rapen. Extra kaarten (bijv. punten voor de langste weg) en objecten (zoals passagiers of treinstations om iemands route te gebruiken) zorgen voor nog meer Ticket to Ride plezier!

Ticket to Ride uitbreidingen

Map Collections

Er zijn verschillende Ticket to Ride uitbreidingen. Vier Ticket to Ride uitbreidingen bestaan uit nieuwe spelborden waarop gespeeld kan worden. Dit zijn de Ticket to Ride Map Collections, ook wel Ticket to Ride map expansions genoemd. Drukke steden, oerwoud, bergen, water… bepalen hoe de wegen op deze nieuwe kaarten liggen.

Uitbreidingen met nieuwe routes

Wie graag afwisseling brengt in de kaarten met de bestemmingsroutes, kan de uitbreidingen Ticket to Ride USA 1910 en Europa 1912 gebruiken. USA 1910 combineer je met het gewone basisspel Ticket to Ride. Europa 1912 hoort bij het bordspel Ticket to Ride Europe.

Andere uitbreidingen

Andere Ticket to Ride uitbreidingen zijn Alvin & Dexter en Dice expansion. Deze twee uitbreidingen brengen wat extra pestelementen en wat dobbelplezier in het spel Ticket to Ride.  

Ticket to Ride Gadget

De Halloween Freighter is nieuw sinds 2012. Het is geen echte uitbreiding voor het spel Ticket to Ride, veeleer een Ticket to Ride gadget. Je kan de spookstations en de mooie treinset met pompoenen gebruiken ter vervanging van een kleur treinset van een Ticket to Ride basisspel.

Het Ticket to Ride kaartspel

Het Ticket to Ride kaartspel is een compact kaartspel met hetzelfde thema als het Ticket to Ride bordspel. Het is een luchtig gezelschapsspelletje dat ongeveer een half uurtje duurt. Handig om overal mee naartoe te nemen. Wie goed kan onthouden heeft bij het Ticket to Ride kaartspel wel een voetje voor. 

Zoals u met bovenstaande info al wel gemerkt zal hebben, is er variatie en spelmateriaal genoeg voorhanden voor iedere Ticket to Ride liefhebber!