De Crew - review

De Crew - review

'The Crew: op weg naar de negende planeet' is een cooperatief spel waar de spelers slagen gaan halen, en dat doen ze als astronauten die op een onzeker ruimteavontuur vertrokken zijn. Er gaan trouwens geruchten rond over een onbekende planeet die ze stilaan naderen.

Er zijn maar liefst 50 verschillende missies te spelen, en je kan het spel alleen maar op één manier verslaan, namelijk door individuele taken van alle spelers te volbrengen. Hierbij is vooral communicatie binnen het team van cruciaal belang. Maar goede communicatie in de ruimte tussen de teamleden is moeilijker dan verwacht.

Naarmate je meer en meer missies gaat spelen, zal het spel telkens moeilijker worden. Na elke missie kan het spel gepauzeerd worden en later verder gespeeld worden. Tijdens een missie is het aantal slagen die je haalt niet belangrijk, maar het is een kwestie van de juiste slag op de juiste tijd te halen. De spelers winnen enkel als elke speler zijn taak heeft volbracht. En indien je nog aan de Spielbox van februari 2020 kan geraken, kan je 3 extra missies voor dit spel daarin vinden.

Dit spel combineert mooi het slagen halen en de beperkte communicatie die je mag voeren tussen teamgenoten, een combinatie die niet in veel spellen terug te vinden is. Geschikt voor zowel jonge als oudere spelers, en de veel of occasionele spelers.

 

Review door KV/EP (uit het clubblad 'Het Geel Pionneke', jaargang 12 - nummer 184)