Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Een zeer speciaal Ticket to Ride spel

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary is een bijzondere jubileumeditie van de spelklassieker Ticket to Ride Europe. Deze verjaardagseditie heeft als release datum eind juni 2021.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary geeft je echt een wow-gevoel, want deze gelimiteerde uitgave van het spel is verbluffend mooi! Benieuwd hoe het spel werkt en wat de verschilpunten zijn met het standaard Ticket to Ride Europe spel? De gespecialiseerde speelvogels van gezelschapsspellen webshop Lotana verklappen waarom je dit bijzondere spel in huis wil halen.

Ticket to Ride Europe speluitleg

Het spelverloop van Ticket to Ride Europe 15th Anniversary is identiek aan het normale Ticket to Ride Europe bordspel.

Je speelt het spel op een spelbord met de steden van Europa. Iedere speler heeft geheime opdrachtkaarten met namen van steden. De uitdaging van het spel bestaat erin deze steden tegen het einde van het spel met elkaar te verbinden. Hiervoor is het belangrijk om de treinen in jouw spelerskleur strategisch op het spelbord te plaatsen.

Spelbord Ticket to Ride 15th Annniversary edition

Treinen plaatsen doe je per route d.w.z. van de ene bol op het spelbord naar de andere. Per vakje betaal je een treinkaart in de kleur van het vakje. De spelers ontvangen pluspunten voor geslaagde opdrachtenkaarten en minpunten voor onafgewerkte opdrachten.

Lukt het niet om alles op jouw eentje te verbinden? Zet dan stationnetjes op de juiste plaatsen om de routes van jouw medespelers te gebruiken.

stationnetjes uit Ticket to Ride verjaardagseditie

Wie aan het eind van het spel de langst aaneengesloten route bezit, verdient een bonus van 10 punten.

Wat maakt Ticket to Ride Europe 15th Anniversary zo speciaal?

De exclusiviteit van de deluxe verjaardagseditie van Ticket to Ride Europe zit hem in het gedetailleerde spelmateriaal en in de extra kaarten.

Het spelmateriaal

Wat bij een eerste blik op het spel meteen opvalt, is de grootte van de speldoos van 36 x36cm. Dat is een pak groter is dan de speldoos van een standaard spel. Als je de doos opent, zie je meteen waarom. Het spelbord dat erin zit is maar liefst 97x65cm! Om even te vergelijken: De standaard Ticket to Ride Europe speel je op een spelbord met afmeting 79x53cm.

Wat verder in het oog springt zijn de ontzettend gedetailleerde miniaturen van de treinen en de stations. Iedere speler bezit een treinset in een thema. Zo speelt de bruine speler bijvoorbeeld met de goederenwagons die hout vervoeren en de blauwe speler met goederenwagons die autootjes op schaal transporteren.

Het spel bevat fraaie blikken dozen om de treinen in te bewaren. Iedere speler heeft een ontwerp dat bij zijn treinset past. Deze dozen hoeven niet per se in de spelletjeskast te belanden. Je kan ze ook als blikvangers gebruiken in jouw interieur.

Laat je verrassen door het prachtige spelmateriaal van Ticket to Ride deluxe.

 

Extra spelinhoud

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary bevat alle opdrachtkaarten die ooit verschenen zijn. Zo zitten bijvoorbeeld de opdrachtkaarten van de bonusset ‘Orient Express’ standaard bij deze gelimiteerde editie van het spel inbegrepen.

Verder bevat deze luxe uitvoering ook de uitbreidingen Europa 1912, Mega Europa en Grote Steden van Europa. Deze zorgen voor meer spelvariatie en spelplezier.

Ticket to ride standaard of deluxe editie?

Keuzestress tussen beide versies? Niet nodig! Heb je nog geen Ticket to Ride basisspel, twijfel dan niet en ga voor de luxe versie. Het afgewerkte spelmateriaal maakt de spelbeleving intenser. Wedden dat jouw vaste medespelers stik jaloers zullen zijn op jouw prachtige jubileumeditie?

Ticket to Ride kopen bij Lotana

Omdat wij zelf grote liefhebbers zijn van het Ticket to Ride spel, hebben we de volledige reeks van spellen en uitbreidingen in huis. Je kan dus ook Ticket to Ride Europe en Ticket to Ride Europe 15th Anniversary kopen bij Lotana.

De speciale verjaardagseditie is leverbaar vanaf 25 juni 2021. Als je er snel bij bent en tijdig jouw must-have reserveert. Want op = op!

 

Ticket to Ride 15th Anniversary voorbestellen?

Wil je zeker zijn van een exemplaar?

Reserveer jouw Ticket to Ride spel alvast via klantendienst@lotana.be.

Contact met Lotana webshop

 

 

Wij leveren plezier aan huis!