De Dwergen van Nidavellir review

De Dwergen van Nidavellir review

Hoe speel je het spel De Dwergen van Nidavellir?

In Nidavellir zijn er 3 taveernen waar er net zoveel dwergen liggen als er spelers zijn. Iedere speler heeft een munt van 0, 2, 3, 4 en 5.  

Elke speler biedt blind op de dwergen die op tafel liggen. Diegene met het hoogste bod mag als eerste een dwerg kiezen die hij of zij aan z’n leger wil toevoegen.  

Elke dwergklasse heeft zijn eigen manier van scoren: smid, jager, krijger, ontdekkingsreiziger en mijnwerker. Met het inzetten van een waardeloze munt, kan je een andere munt verbeteren. Maar dan kan je natuurlijk niet als eerste kiezen, een leuk dilemma, elke keer weer!

detail spelmateriaal biedsysteem met munten

 

Wanneer je een rij compleet hebt (één dwerg van elk van de vijf klassen), mag je een held toevoegen aan jouw leger. Deze helden hebben verschillende krachten die jou verder richting de overwinning kunnen helpen. Kijk goed en combineer slim, want elke klasse scoort op een andere manier punten.

Het spelmechanisme van Nidavellir

De Dwergen van Nidavellir is een spel met een leuk biedmechanisme, je moet telkens weer de beslissing nemen ga ik voor grotere munten of ga ik voor dwergen die veel punten opleveren of neem ik een dwerg waar ik niet zoveel punten mee kan verdienen, maar het is een dwerg in een kleur die ik nog nodig heb om een nieuwe leider te nemen… Elke keer wanneer je moet bieden krijg je wel iets.

Er is zeker voldoende interactie tussen de spelers (je gaat de kaarten van de andere spelers zeker in ’t oog houden!). Telkens wanneer we een spel gespeeld hebben wil iedereen direct een revanche, want je wil het anders gaan aanpakken.

Wij waren direct verkocht na onze eerste keer spelen. ‘De dwergen van Nidavellir’ is een snel bied- en verzamelspel, met eenvoudige spelregels dat vlot wegspeelt.

Speltips

Puntentelling

Vind je een lange puntentelling eerder vervelend? Er bestaat een handige app 'Nidavellir', die je gratis kan downloaden. Gewoon per speler ingeven wie welke kaarten heeft. De app geeft je de eindscore mee.

Puntentelling Nidavellir

Spelregels

Lees je niet zo graag spelregels? Bekijk dan op voorhand het Nederlandstalige instructiefilmpje van White Goblin Games:
https://www.youtube.com/watch?v=iK0qx_rbanU

Je krijgt op die manier al een globaal overzicht over hoe het spel werkt. Je moet er dan enkel nog de spelregels bijnemen om details te raadplegen.

Review van 'De Dwergen van Nidavellir' door Marijke (02/2022).

Nidavellir is te koop bij Lotana. Klik hier om het spel te bestellen.